nieuw zeeland
We zijn ondertussen alweer eventjes aangekomen in het prachtige nieuw zeeland. We zijn begonnen in auckland om de nodige voorzieningen in te slaan (tent, kookgerief, kampeerstoeltjes, etc....) De derde dag gingen we uitslapen en wat sightseeing doen. Helaas had ik een klein foutje gemaakt in de boeking en werden we om kwart voor 10 uit bed gezwierd 'checkout time'... Oooops.... :-) dan maar snel alles ingepakt en onze auto gaan ophalen (die gelukkig wel diezelfde dag geboekt was). En dan op naar de eerste de beste kampplaats. We hebben een prachtig plekje gevonden langs het strand. De volgende dag zijn we noordwaarts verder gereden richting Paihia. Hier hebben we gekampeers aan de oevers van een stroom met prachtig uitzicht op een waterval! Gezien Paihia aan de bay of islands ligt kon een boottochtje niet ontbreken! Wij hebben gekozen voor een zeiltrip naar een van de eilandjes. Eens aangemeerd voor het strand konden we met een kajak tot daar roeien. Ik vond het nog een beetje frisjes en besloot nog even mijn kleren aan te houden. Helaas hebben we het welgeteld 10 sec uitgehouden in de kajak voor ik met kleren en al de zee in tuimelde. De rest van de dag heb ik dan maar doorgebracht in christophe zijn kleren (gezien hij aan het peddelen was, steek ik de schuld op hem :-)). Op de terugweg heeft christophe de zeilboot een tijdje bestuurd (met het oog op de geplande piratencarriere).
Nadien zijn we doorgereden naar het noordelijkste punt van nieuw zeeland: cape reinga. Hier ontmoeten ook de pacifische oceaan en de tasmaanse zee elkaar (duidelijk te zien aan de verschillende stromingen). De maoris geloven dat op deze plaats hun dode zielen overgaan naar een ander rijk. Wij hebben echter geen dode zieltjes zien passeren maar wel prachtige uitzichten!
Nadien ging het ik één trek terug door naar auckland voor een wandeling op rangitoto, een vulkanisch eiland. Hier hebben we voornamelijk veel lava gezien en een ongelooflijk uitzicht op Auckland! Christophe heeft ook een baai met scheepswrakken bezocht.
Vanuit auckland ging het verder naar rotorua, met een kleine tussenstop in hobbitstee (voor de LOTR en hobbitfans). Hier heb ik de filmset bezocht en hij ziet er exact uit als in de films! Prachtig onderhouden en met veel oog voor detail. Nadien heb ik ook iets gedronken in de groene draak. Christophe is achtergebleven omdat hij niet echt geinteresseerd was en de toegangsprijs nogal hoog lag. In rotorua zijn we een dagje naar de spa geweest om te baden in warmwaterpoelen (tussen 38 en 42 graden). Verder hebben we hier nog geisers (tot 30 m hoog!)en bubbelende modderpoelen bezocht (aan seniorentarief dankzij het enthousiasme van christophe over de nederlandstalige mapjes en natuurlijk de vriendelijke loketbediende :-)) in dit natuurpark hebben we ook een culturele voorstelling gezien van de maori's met oa de hakadans (bekend van de rugbyreclames).
Nadien ging het voort naar de waitomo caves waar we blackwaterrafting gedaan hebben. Dit wil zeggen met een rubberen band door gloeiwormgrotten drijven. Een heel mooie leuke ervaring! We mochten oom van een watervalletje afspringen. De gids toonde ons eerst voor hoe het niet moest, zat namelijk een diep gat bovenaan de waterval. Christophe.mocht als eerste springen en was al compleet vergeten dat er een verkeerde manier was: hij is dus.in het gat gedonderd en.zijn band lag alleen beneden aan de waterval :-) gelukkig geen verwondingen enkel een goede lachbui. Nadat de gids zijn band had teruggegooid kon hij alsnog vanop de juiste plek springen.
Meer nieuws en fotos hopelijk binnenkort!
Dorien en christophe